Nieuwe Opel Corsa behoort tot een van de veiligste auto’s in zijn klasse

Geschreven op 31 August 2006, in Nieuwe modellen, Opel, Veiligheid

De nieuwe Opel Corsa, die zijn debuut maakte op het Britse internationale autosalon, is door de onafhankelijke organisatie Euro NCAP (European New Car Assesment Programme) bekroond met een maximumscore van vijf sterren voor bescherming van de inzittenden.

Deze resultaten werden nog aangevuld met drie sterren voor de bescherming van de inzittende kinderen en voor die van voetgangers. Het maakt deze Opel Corsa tot één van de veiligste auto’s in zijn klasse.

Managing Director, Adam Opel GmbH & Vice President Engineering, GM Europe: “We zijn blij dat Opels engagement op het vlak van veiligheid wordt beloond. Toch zijn de goede crashtestprestaties slechts een deel van ons uitgebreid ontwikkelingswerk. Ongevallen voorkomen door bijvoorbeeld geavanceerde chassisconcepten en innovaties zoals Adaptive Forward Lighting, is minstens even belangrijk voor ons. Ons onderzoek inzake passieve veiligheid is er hoofdzakelijk op gericht om in alle ongevalsituaties de best mogelijke bescherming te bieden van de inzittenden, de voetgangers en de andere weggebruikers.”

Zo is de nieuwe Corsa uitgerust met geoptimaliseerde crashzones en speciaal op die zones afgestemde veiligheidssystemen, tweefasige frontale airbags die zich aanpassen aan de ernst van de aanrijding, zijdelings airbags voor bestuurder en voorpassagier, gordijnairbags over de hele lengte van het interieur.


Ook is de auto uitgerust met het gepatenteerde Pedal Release System, dat de pedalen bij ernstige frontale botsingen ontkoppelt om zo de benen van de bestuurder tegen letsels te beschermen. Of het ISOFIX-systeem, dat een optimale verankering van baby-en kinderzitjes garandeert.

Voor meer details over de veiligheidsmaatregelen die deze wagen verwijzen wij u graag naar uw Opelverdeler.

Bron: Opel persbericht

Trefwoorden: , , ,

Comments are closed.