Nieuwe SEAT Ibiza

Geschreven op 14 March 2006, in Nieuwe modellen, Seat

De Spaanse autobouwer Seat introduceerde deze maand een nieuwe prijsstrategie voor zijn bestverkopende auto, de nieuwe SEAT Ibiza.
Nieuwe SEAT Ibiza
De 2006 Ibiza, die verkrijgbaar zal zijn vanaf midden april, heeft een ingrijpende vernieuwing achter de rug. Zowel het koetswerk, als het interieurontwerp werden herzien. Hierdoor komt zowel het sportieve als het dynamische karakter van deze wagen beter tot uiting.

De algemene look-and-feel sluit nu ook beter aan bij de andere auto’s in het nieuwe SEAT-gamma. Dit met terugkerende elementen die je ook bij de Altea, Toledo en Leon aantreft.

Het interieur van de nieuwe SEAT Ibiza ziet er gelikt uit. Er is hier met kwaliteitsvollere materialen gewerkt, wat je vooral merkt bij de afwerking van dashboard en de deurpanelen. Het oogt allemaal eigentijdser en sexier.


Het nieuwe Ibiza gamma omvat vier uitvoeringen: Reference, Sport, FR en Cupra. De eerste twee ondergingen dezelde cosmetische ingrepen, terwijl de FR en de Cupra specifieke wijzigingen kregen, die vooral het sportieve karakter moeten accentueren.

De Ibiza is nog steeds een van de meest complete en uitgebreide auto’s op de markt op het vlak van motoruitvoeringen. Zo zijn er 6 benzinemotors voor handen en 5 dieselmotorisaties. Dit alles dus in vier afwerkingsniveau’s.

Trefwoorden: , , , , , ,

Comments are closed.